Tirana, Albania
+355 42 234 979

Historiku

Historiku
08/2022

Agro & Social Fund

UFT zgjeron bashkëpunimin me Agro & Social Fund. Në të gjitha agjencitë Unionnet – Western Union, mund të kryhen Pagesat e Kësteve të Kredisë.

06/2022

DREJTORIA E PËRGJITHSHME E TATIMEVE

UFT nis bashkëpunimin me Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve. Në rrjetin Unionnet – Western Union bizneset mund të kryejnë pagesat për Detyrimet Tatimore, si:

 • Tatimin mbi Vlerën e Shtuar (TVSH);
 • Tatimin mbi të ardhurat;
 • Tatimin mbi lojërat e fatit, kazinotë dhe hopodromet:
 • Taksat dhe tarifat kombëtare;
 • Kontributet e sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore;
 • Tatime të tjera.
04/2022

Ujësjellës Kanalizime

Ujësjellës Kanalizime Bulqiza

04/2022

FONDI BESA

UFT zgjeron bashkëpunimin me Fondin Besa. Në të gjitha agjencitë Unionnet-Western Union, mund të kryhen disbursimet e kredisë dhënë nga Fondi Besa.

12/2021

UFT fillon bashkëpunimin me DEVPOS

Në te gjitha agjencitë Unionnet – Western Union klientët mund të kryejnë pagesat për shërbimin e fiskalizimit nga DEVPOS.

10/2021

KREDO.AL NË UNIONNET – WESTERN UNION

UFT zgjeron gamën e produkteve me Kredo.al në agjencitë Unionnet – Western Union. Ju mund të kryeni Pagesat e Kësteve të Kredive dhe Disbursimin e Kredive të miratuara nga Kredo.al

03/2021

Ujësjellës Kanalizime 2021

Ujësjellës Kanalizime Kamëz

01/2021

Best Seller

UFT nis bashkëpunimin me BestSeller. Pagesat për blerjet tuaja në BestSeller mund t’i kryeni në çdo agjenci Unionnet – Western Union. Kryeni porosinë për artikujt e dëshiruar dhe vizitoni një nga agencitë tona anembanë Shqipërisë për të kryer pagesën pa humbur kohë.

08/2020

FONDI BESA

UFT fillon bashkëpunimin me Fondin Besa. Në të gjitha agjencitë Unionnet-Western Union, mund të kryhen pagesat e kësteve të kredisë dhënë nga Fondi Besa. Shërbimi është i vlefshëm vetëm për kreditë në monedhën lekë.

06/2020

Telekom

UFT zgjeron gamën e shërbimeve me Pagesat e Faturave të Telekom.

06/2020

Ujësjellës Kanalizime 2020

UFT zgjeron gamën e pagesave te faturave te ujit:

Ujësjellës Kanalizime Vlorë
Ujësjellës Kanalizime Sarandë
Ujësjellës Kanalizime Himarë
Ujësjellës Kanalizime Kukës
Ujësjellës Kanalizime Devoll
Ujësjellës Kanalizime Pogradec

Ujësjellës Kanalizime Gjirokaster

04/2020

Union Bank – Depozita

UFT zgjeron bashkëpunimin me Union Bank. Në rrjetin Unionnet – Western Union, të gjithë klientët individë të Bankës kanë mundësi të depozitojnë fonde në llogaritë e tyre të Union Bank. Depozitimet CASH, mund të kryhen deri në 100,000 LEKË dhe 1,000 EUR / 1,000 USD. 

03/2020

Abissnet ne Unionnet – Western Union

Ne rrjetin e agjencive Unionnet-Western Union vjen sherbimi me i ri. Riabonimet Abissnet per Internet, IP TV dhe Telefoni Fikse mund t’i gjeni lehtesisht kudo ne Shqiperi.

12/2019

Parandalimi i pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit

Në kuadër të zbatimit të programit vjetor të kompanisë mbi trajnimet periodike për PPP/FT-në dhe kundër mashtrimit, UFT organizoi seminarin trajnues me temë “Zbulimi i aktiviteteve të dyshimta në shërbimin Western Union”. Trajnimi u zhvillua në datën 13.12.2019, në ambientet e kompanisë. Në këtë aktivitet trajnues morën pjesë punonjës të kompanisë, si dhe administratorë dhe operatorë të agjencive të rrjetit që ofrojnë shërbimin e kryerjes së transfertave Western Union.
Ndër çështjet kryesore të diskutuara në këtë seminar trajnues ishin: Njohja me ndryshimet më të fundit në bazën ligjore për PPP/FT-në; Roli i strukturës përgjegjëse; Rëndësia e agjentit për sinjalizime të aktiviteteve të dyshimta; Masat kundër terrorizmit dhe praktika WU; Mbrojtja e klientit nga mashtrimi;

11/2019

MOGO ALBANIA

UFT zgjeron gamën e shërbimeve me bashkëpunimin me Mogo Albania. Në agjencitë Unionnet – Western Union mund të kryeni Pagesat e Kësteve të Kredisë për blerje makine, financuar nga Mogo Albania.

06/2019

Parandalimi i pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit

UFT organizoi seminarin trajnues të rradhës me temë “Zbulimi i aktiviteteve të dyshimta në shërbimin Western Union”. Aktiviteti u zhvillua më datë 21 qershor 2019 në “Hotel Tirana International”. Në seminar kishte një pjesëmarrje të gjerë nga rrjeti i agjencive Unionnet-Western Union, punonjës të Unionit Financiar Tiranë si dhe të ftuar nga Ministria e Financave dhe përfaqësues nga Banka e Shqipërisë.

05/2019

Taksat dhe Tarifat Vendore 2019

UFT zgjeron gamën e pagesave të taksave dhe tarifave vendore me:

 • Taksat dhe tarifat – Bashkia Shkodër
 • Taksat dhe tarifat – Bashkia Fier
 • Taksat dhe tarifat – Bashkia Elbasan
04/2019

Ujësjellës Kanalizime 2019

UFT zgjeron gamën e pagesave te faturave te ujit me sa me poshtë:

 • Ujësjellës Kanalizime Shkodër
 • Ujësjellës Kanalizime Roskovec
04/2019

Union Financiar Tirane

Me mbi 550 pika shërbimi në të gjithë Shqipërinë, UFT përfaqëson rrjetin më të gjerë të shërbimeve financiare në vend.

03/2019

Qendra Ekonomike e Zhvillimit dhe Edukimit të Fëmijëve

Fillojmë bashkëpunimin me Qendrën Ekonomike të Zhvillimit dhe Edukimit të Fëmijëve, institucion ne varësi të Bashkisë Tiranë. Në bazë të kësaj marrëdhënieje, në agjencitë tona kryhet online, në pak minuta, edhe Pagesa për Kopshtet dhe Çerdhet Publike të Tiranës. I sjellim kështu klientëve tanë një lehtësi më shumë për të kryer të gjitha pagesat në një sportel.

02/2019

Ujësjellës Kanalizime 2019

UFT zgjeron gamën e pagesave te faturave te ujit me sa me poshtë:

 • Ujësjellës Kanalizime Berat-Kuçovë
 • Ujësjellës Kanalizime Elbasan
 • Ujësjellës Kanalizime Krujë
10/2018

Ujësjellës Kanalizime 2018

UFT zgjeron gamën e pagesave te faturave te ujit me sa me poshtë:

 • Ujësjellës Kanalizime Vau i Dejës
 • Ujësjellës Kanalizime Lushnje
 • Ujësjellës Kanalizime Mat
 • Ujësjellës Kanalizime Kavajë (UKKA)
 • Ujësjellës Kanalizime Fier
05/2018

Iutecredit

Këstet e kredive nga Iutecredit paguhen në agjencitë tona. Gjithashtu, në Unionnet-Western Union mund të tërhiqet edhe shuma e plotë e kredise së aprovuar.

03/2018

Western Union me komisionet më të favorshme

Western Union ofron komisionet më të favorshme për Dërgesat WU brenda Shqipërisë dhe për vendet e rajonit: Kosovë,Maqedoni e Veriut, Mal i Zi, Bosnje Hercegovinë, Kroaci, Slloveni dhe Serbi. Tani, ju mund të dërgoni para për terheqje CASH, duke filluar nga vetëm 5 euro.

03/2018

Union Bank

Fillon bashkëpunimi me Union Bank. Këstet e kredive të Union Bank mund të paguhen në çdo agjenci Unionnet – Western Union. Pagesa kryhet shpejt duke u pasqyruar direkt në llogarinë bankare.

02/2017

Western Union ofron komisionet më konkuruese në treg nga Gjermania në Shqipëri

Tani,ju mund të dërgoni para nga  Gjermania në Shqipëri me komisionet më konkuruese ne treg. Përfitoni shërbimin tonë cilësor duke paguar më pak! Zbuloni tarifat tona të reja në wu.com!

12/2016

DIGICOM

UFT fillon bashkëpunimin me Digicom. Në të gjithë rrjetin e agjencive Unionnet – Western Union mund të gjeni shërbimet e Digicom për Internet, IPTV dhe Telefoni Fikse.

11/2016

VIP 2016

Western Union në bashkëpunim me UFT organizuan Ceremoninë Finale të Programit VIP 2016. Tridhjetë agjenci nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia morën pjesë në programin rajonal gjatë vitit 2016. Agjencitë me performancën më të mirë dhe rritjen më të madhe gjatë këtij viti morën çmimet speciale dhe u ftuan të festonin arritjet e tyre në Ceremoninë Finale dhe Darkën Gala organizuar për këtë rast

11/2016

UFT fillon bashkëpunimin me ALBtelecom

UFT fillon bashkëpunimin me ALBtelecom për kryerjen e arkëtimeve të faturave në rrjetin Unionnet-Western Union. Tashmë, në të gjitha agjencitë tona mund të paguhen faturat ALBtelecom të telefonisë fikse, internetit dhe shërbimit IPTV. Gjithashtu, të gjithë abonentët e Eagle Mobile me kontratë, mund të kryejnë edhe pagesat e faturave të telefonisë së lëvizshme.

11/2016

KONFERENCA DHE EKSPOZITA E 4-RT BALLKANIKE PER UJIN

UFT merr pjesë në Konferencën dhe Ekspozitën e 4-rt të Përbashkët Ballkanike, organizuar nga SHUKALB and SHUKO në datat 2-4 nëntor 2016, në Expo City Albania.
Konferenca dhe Ekspozita e Përbashkët Ballkanike është një event i rëndësishëm për shkëmbim informacioni dhe zhvillim rrjeti në sektorin e ujit në Ballkanin Perëndimor. Me një audiencë prej mbi 450 pjesëmarrësish nga Rajoni i Ballkanit dhe më gjerë

05/2016

Ujësjellës Kanalizime Tirane

Faturat e konsumit mujor të ujit për Tiranën, si dhe faturat e prapambetura të UKT mund të paguhen menjëherë, në të gjitha agjencitë Unionnet-Western Union, ku mund të:

 • Informoheni mbi vlerën e detyrimit
 • Paguani direkt në sistemin e UKT(online)
 • Hiqni në çast detyrimin ndaj UKT
 • Dokumentoni pagesën e faturave tuaja
03/2016

Parandalimin e Financimit të Terrorizmit në shërbimin Western Union

Unioni Financiar Tirane organizoi trajnimin për Parandalimin e Financimit të Terrorizmit në shërbimin Western Union. Trajnimi u zhvillua më, 11 mars 2016 në Hotel “Tirana Internacional”. Në këtë aktivitet morën pjesë përfaqësues nga 48 agjenci Unionnet-Western Union, punonjës të UFT, përfaqësues të lartë të Western Union global, Ministrisë së Financave dhe Bankës së Shqipërisë.

11/2015

Parandalimi i Pastrimit të Parasë dhe Financimit të Terrorizmit

Unioni Financiar Tiranë organizoi sërish seminarin trajnues “Parandalimi i Pastrimit të Parasë dhe Financimit të Terrorizmit” (PPP/FT). Seminari u zhvillua më 27 nëntor, 2015 në Hotel “Tirana Internacional”. Pjesëmarrës nga 48 agjenci Unionnet – Western Union, punonjës të UFT, përfaqësues nga Ministria e Financave dhe Banka e Shqipërisë diskutuan dhe analizuan rreziqet dhe procedurat qe duhen ndjekur në praktikë, kur ka dyshime se raste të tilla janë prezente në transaksionet Western Union.

09/2015

Ujësjellës Kanalizime Durres

Faturat e konsumit mujor, si dhe faturat e prapambetura të UKD mund të paguhen menjëherë, me 0 komision, në të gjitha agjencitë Unionnet-Western Union, ku mund të:

 • Informoheni mbi vlerën e detyrimit
 • Paguani direkt në sistemin e UKD (online)
 • Hiqni në çast detyrimin ndaj UKD
 • Dokumentoni pagesën e faturave tuaja
05/2015

Workshop mbi PPP/FT

Në vijim të trajnimeve të vazhdueshme periodike për Parandalimin e Pastrimit të Parasë dhe Financimit të Terrorizmit (PPP/FT) Unioni Financiar Tiranë zhvilloi workshop-in me temë “Zbatimi praktik i legjislacionit mbi PPP/FT përmes rasteve studimore në shërbimin Western Union”. Workshop-i u mbajt në ambientet e kompanisë në datën 22 maj 2015, me pjesëmarrjen e punonjësve të UFT, administratorë dhe operatorë të rrjetit të agjencive Unionnet-Western Union, si dhe të ftuar nga Ministria e Financave

04/2015

Tarifat e reja të dërgesave

UFT rinovon planin tarifor për dërgesat në Euro nga Shqipëria për Itali, Greqi, Francë, Gjermani, SHBA dhe Angli. Tarifat e reja janë të vlefshme nga data 8 prill 2015.

02/2015

OSHEE

Që nga muaji shkurt, faturat e energjisë elektrike mund të paguhen menjëherë në të gjithë agjencitë Unionnet – Western Union në Shqipëri që ofrojnë gjithashtu, edhe të gjitha pjesët përbërëse të këtij shërbimi, si: informacion për deyrimin ndaj OSHEE, vulosje të Librezës OSHEE, etj.

UFT vazhdon të mbetet institucioni financiar jo-bankar lider në shërbimin e transfertave të parave dhe pagesave me një rrjet agjencish të konsoliduar në të gjithë vendin, me një mbulim optimal të të gjithë zonave urbane dhe rurale në Shqipëri, duke ofruar shërbime të standardeve ndërkombëtare edhe në rajonet më të largëta.

06/2014

GJOBAT E KUNDRAVAJTJEVE RRUGORE

Tashmë UFT ofron Pagesën e Gjobave të Kundravajtjeve Rrugore online duke qenë kompania e parë financiare në Shqipëri që ofron shërbimin online.

 

02/2013

Gold Card!

Organizohet aktiviteti i tretë i ndarjes së çmimeve të programit Gold Card! në rezortin turistik të Llogarasë.

 

09/2012

WU-Moving Money for Better

UFT merr çmimin “Përdorimi më i mirë i fushatës “WU-Moving Money for Better” nga ekipi i Evropës Juglindore, si vlerësim për punën dhe performancën në biznesin e Western Union, Dubrovnik, Kroaci.

 

03/2012

Taksat e Bashkisë Tiranë

UFT ofron shërbimin e pagesës së taksave të Bashkisë Tiranë në të gjithë rrjetin Unionnet – Western Union.

10/2011

WU – YES!

Ekipi i Evropës Juglindore i jep UFT çmimin “Brandimi më i mirë i agjencive me fushatën WU – YES! si vlerësim për dedikimin, angazhimin dhe përpjekjet e jashtëzakonshme, duke bërë që Western Union të jetë një markë më e dallueshme dhe tërheqëse.

Agjencia DPA në QTU u zgjodh ndër agjencitë më të mira gjatë fushatës “WU–YES!” me çmimin “Best of the Best Location 2011”, Rovinj, Kroaci.

 

 

03/2011

PLUS Communication

UFT fillon shërbimin e pagesave të faturave të numrave celularë PLUS me kontratë në rrjetin e agjencive Unionnet – Western Union.

02/2011

Gold Card!

Organizohet aktiviteti i dytë i ndarjes së çmimeve të programit Gold Card! në një rezort turistik në malin e Dajtit.

09/2010

Fillon pagesa e gjobave të makinës

UFT fillon të ofrojë shërbimin e pagesës së Gjobave të Kundravajtjeve Rrugore.

07/2010

Çmimet Gold Card!

Organizohet aktiviteti i parë i ndarjes së çmimeve të programit të besnikërisë Gold Card! në Razëm.

09/2009

Fillon programi i besnikërisë Gold Card!

Fillon programi i besnikërisë Gold Card! prezantuar për publikun shqiptar me një aktivitet të posaçëm dhe konferencë për shtyp, me pjesëmarrjen e përfaqësuesve nga Western Union dhe mediat më të ndjekura në Shqipëri, pasuar nga aktivitete promocionale në të gjithë rrjetin e agjencive.

 

07/2009

Agjenci te reja

Rjeti Unionnet – Western Union zgjerohet me 20 agjenci të reja anembanë Shqipërisë

11/2008

Zgjerohet rrjeti i agjencive

UFT zgjeron rrjetin me mbi 250 agjenci në të gjithë vendin që ofrojnë ofrojnë shërbime të shpejta dhe të sigurta Western Union®.

05/2008

Çmimi “Shërbimi i rrjetit”

UFT merr çmimin “Shërbimi i rrjetit” nga ekipi i Evropës Juglindore, për shërbimin në rrjetin e agjencive Unionnet – Western Union, Dubrovnik, Kroaci.

 

08/2007

“Back to School”

Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor, UFT organizoi fushatën promocionale “Back to School” duke shpërndarë dhurata me artikuj shkollorë në të gjitha qytetet e Shqipërisë duke synuar klientët e transfertave të parave Western Union me Italinë, Greqinë dhe Anglinë .

10/2005

10 vjet UFT

UFT feston 10-vjetorin e tij në Shqipëri gjatë muajit tetor.

 

 

05/2005

Union of Financial Corners s.a – Zvicër

Themelohet “Union of Financial Corners s.a.” (UFC) në Zvicër dhe nënshkruhet marrëveshja e përfaqësimit me Western Union Financial Services Inc. për shërbimin e transfertave të parave.

09/2004

Presidentja e WU viziton Shqipërinë

Christina Gold, Presidente e Western Union Financial Services Inc. vizitoi Shqipërinë në muajin shtator.

02/2004

Filluan transaksionet në USD

Filluan transaksionet në USD me monedhë bazë Euron për shërbimet e pagesave me transfertat Western Union.

 

08/2003

Union Financiar Prishtinë

Dega e UFT, Prishtina u bë një subjekt legal i pavarur me emrin “Unioni Financiar Prishtinë”.

02/2002

Konferenca II Kombëtare

UFT organizoi Konferencën II Kombëtare të Agjentëve në Shqipëri për shërbimin Western Union.

01/2001

Konferenca Kombëtare

UFT organizoi Konferencën I Kombëtare të Agjentëve në Shqipëri për shërbimin Western Union.

08/2000

Western Union në Kosovë

UFT hapi degën e parë në Kosovë dhe nënshkroi marrëveshjen e përfaqësimit me Western Union Financial Services Inc. për Kosovën.

12/1999

Western Union në Posta Shqiptare

UFT nënshkruan marrëveshjen me Alba Post (Posta Shqiptare) duke shtrirë shërbimin Western Union në të gjithë rrjetin postar të Alba Posta.

08/1999

UFT fillon aktivitetin ne Maqedonin e Veriut

UFT nënshkroi marrëveshjen e përfaqësimit për Maqedoninë me Western Union Financial Services Inc.

UFT mori liçencën për të operuar si një institucion financiar jo-bankar.

06/1995

Western Union në Shqipëri

UFT merr ekskluzivitetin e transfertave të parave Western Union për Shqipërinë.

03/1995

Union Financiar Tiranë

Union Financiar Tiranë (UFT) themelohet si shoqëri me përgjegjësi të kufizuar.